Boekvoorstelling
Van 12 December 2023 - 09:00 naar 12 December 2023 - 12:00

Boekvoorstelling van het nieuwe boek van Lise Vandecasteele

Van 12 December 2023 - 09:00 naar 12 December 2023 - 12:00

"Wassen, plassen, slapen, klaar"

Van de kinderopvang tot de ouderenzorg, zorgen voelt vaak aan als bandwerk. Het debuut van Lise Vandecasteele, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, gaat over de crisis in de zorg en hoe we daar uit geraken.

Op dinsdag 12 december stelt zij met uitgeverij EPO en Geneeskunde voor het Volk het boek voor in het Zuiderpershuis, met gastsprekers en muziek van Slongs en Jenne Decleir.

In haar boek schetst Lise Vandecasteele de benarde toestand van de kinderopvang en ouderenzorg, en het protest daartegen. Want jarenlang reduceerde de Vlaamse regering zorg tot een ‘kostenpost’. En die politiek verwoestte veel. Maar het protest groeit. Mensen willen graag goed zorgen, het maakt ons tot wat we zijn als mens. We vormen al sinds ons prille ontstaan een samen-leving. In ons eentje redden we het niet.

Lise verweeft verhalen van op de werkvloer met haar eigen ervaringen als activiste, huisarts en volksvertegenwoordigster, moeder en kleindochter. Aan de hand van concrete voorbeelden toont ze dat het ook anders kan. Een beklijvend verhaal over de kloof tussen mensen en ministers, maar vooral over het grote hart en het koppige verzet van de zorg.

Met signeersessie na de voorstelling.

Gratis (maar verplicht) inschrijven hier

Delen op

Volg al het nieuws van Geneeskunde Voor Het Volk

Ontvang ons nieuws, schrijf u in op onze nieuwsbrief.
Onze partners
©2022 Geneeskunde voor het volk - Alle rechten voorbehouden
Credits
We gebruiken cookies voor operationele doeleinden, statistische analyse en om uw ervaring te personaliseren.
Cookie instellingen