Wie zijn we?

Geschiedenis 

Het begint allemaal 50 jaar geleden, op initiatief van de PVDA. Een paar dokters willen op een andere manier aan geneeskunde doen. Ze zijn solidair met de stakende arbeiders in de Limburgse mijnen en de haven van Antwerpen. In Hoboken openen ze onze eerste praktijk, waar ze gratis kwaliteitsvolle geneeskunde aanbieden. Door samen met werknemers te strijden voor betere arbeidsvoorwaarden en levensomstandigheden, pakken ze ook de sociale oorzaken van gezondheidsproblemen aan.    

Geneeskunde voor het Volk wordt in die tijd vervolgd door de Orde der Geneesheren. Die aanvaardt niet dat we gratis geneeskunde bieden. Vandaag is dat anders. De Orde erkent nu de meerwaarde van onze sociale aanpak. Met dank aan onze patiënten, die altijd mee op straat kwamen om ons model te verdedigen. Gratis geneeskunde is nu in België wijd verspreid dankzij het forfaitair systeem, dat kwaliteitsvolle geneeskunde en sociaal engagement verzekert. 

Geneeskunde voor het Volk blijft samenwerken met de PVDA, om problemen die we in onze praktijk tegenkomen op de politieke agenda te zetten, op straat of in de verschillende parlementen. 

Contact: info@gvhv.be

Nationale leiding

Janneke Ronse

Nationaal voorzitster

Ze begon in 2008 als verpleegkundige en is sinds 2017 fulltime voorzitster. In deze functie is ze eindverantwoordelijke voor de volledige werking van Geneeskunde voor het Volk. Van de zorg voor onze patiënten tot campagnes, van politieke dossiers tot personeelsbeleid, ze zorgt ervoor dat onze medewerkers en patiënten samenwerken  aan het recht op gezondheid.

janneke.ronse@gvhv.be

Tim Joye 

Vice-voorzitter

Tim werkt halftijds als huisarts in Hoboken en halftijds als coördinator van onze studiedienst. De macht van Big Pharma verontwaardigt hem het meest. Hij werkte een eigen voorstel voor een alternatief uit, een publiek Europees Salk Instituut voor onderzoek en productie van nieuwe geneesmiddelen. 

tim.joye@gvhv.be 

Freja Haak 

Nationaal medisch coördinator

Freja is gestart in 2012 als huisarts bij geneeskunde voor het volk in Hoboken. Sinds 2020 is ze nationaal medisch coördinator van Geneeskunde voor het Volk. Ze is verantwoordelijk voor de visie, uitwerking en implementatie van de medische projecten in onze 11 praktijken. Daarbij begeleidt ze ook de medisch verantwoordelijken en medische teams in elk van onze praktijken. 

freja.haak@gvhv.be

Mathilde El Bakri

Nationaal campagneleider

Mathilde werkt deeltijds in Schaarbeek en daarnaast volgt ze de campagnes in onze elf groepspraktijken op. Ieder jaar krijg je van haar een uitnodiging voor Manifiesta; hét solidariteitsfestival dat we aan zee organiseren.

mathilde.elbakri@mplp.be 

Patricia Polanco

Nationale coördinator voor het Forfait en de administratie

Patricia werkt parttime bij Geneeskunde voor het Volk in Molenbeek en parttime voor de Nationale monitoring van het Forfait en administratieve zaken.

patricia.polanco@mplp.be

Elisa Munoz Gomez 

Huisarts en medisch team

Huisarts in La Louvière en ook nationaal verantwoordelijke voor gezondheid en werk en voor jongeren.

elisa.munozgomez@mplp.be 

Volg al het nieuws van Geneeskunde voor het Volk

Ontvang ons nieuws, schrijf u in op onze nieuwsbrief.
Onze partners
©2022 Geneeskunde voor het Volk - Alle rechten voorbehouden
Credits
We gebruiken cookies voor operationele doeleinden, statistische analyse en om uw ervaring te personaliseren.
Cookie instellingen