Feest
Van 09 September 2023 - 07:00 naar 10 September 2023 - 11:00

ManiFiesta 2023

Van 09 September 2023 - 07:00 naar 10 September 2023 - 11:00

Geneeskunde voor het Volk nodigt je uit voor ManiFiesta  

Geneeskunde voor het Volk organiseert ieder jaar Manifiesta, hét Feest van de Solidariteit. Het recht op gezondheid staat er centraal in de debatten, discussies en andere festiviteiten.
Ontdek hier het programma

ManiFiesta, wat is dat ? 

Dat is twee dagen lang de wereld zoals hij zou moeten zijn. Alternatieven voor de toekomst bedenken, samenzitten, in beweging komen… Op ManiFiesta spreken we de taal van solidariteit en diversiteit. Voeg jouw stem bij ons koor van verandering en kom mee feesten. Want dàt is ManiFiesta bovenal: het Feest van de Solidariteit! 

Line-up en tickets

Debat : “Waarom is medicatie zo duur?”

De laatste jaren schieten de prijzen van medicijnen pijlsnel de hoogte in. Families betalen zich blauw voor therapieën die nog worden terugbetaald en onze sociale zekerheidskas loopt leeg door deze kosten. Waarom worden al die geneesmiddelen plots zo duur? En, kunnen we er iets aan doen? 

Zaterdag 9 september 11u- 12u30 - Debattent Carré Santé

Informatie en inschrijven

Expo over arbeid en gezondheid 

Ontdek hoe je een gezonde en veilige werkplek kan creëren via ons beleving-parcours rond Arbeid en Gezondheid. Word je graag uitgedaagd om te ervaren hoe het is om bijvoorbeeld een vrachtwagen te laden of ben je benieuwd naar welke ziektes er gelinkt zijn aan welke beroepen? Kom dan naar ons beleving-parcours en bereid je voor een avontuurlijke en educatieve reis in het land van arbeid en gezondheid! Dit beleving-parcours maakt deel uit van de Expo “Burn” van het Industriemuseum van Gent. 

Doorlopend. Rondleidingen op zaterdag 13u-14u en op zondag 15u30-16u30 - Tent Carré Santé

Debat : “De zorg in actie” 

Overal ter wereld kreunt de zorg onder teveel werk en te weinig handen. En, dat is geen toeval. Het keurslijf van besparingen en privatisering duikt overal in Europa op. Maar, personeel en patiënten zeggen steeds duidelijker : STOP. We spreken in dit debat met vakbondsafgevaardigden uit gans Europa over hun ervaringen in deze strijd. Hoe analyseren we deze zorgcrisis en wat kunnen we eraan doen?  

 Met Kitty Jong (vice-voorzitter FNV, Nederland), Olivier Remy (algemeen coördinator non-profit, ACV Puls, België), Yolanda Gil (verpleegkundige en secretaris FSS-CCOO, Spanje), Helen O’Connor (Columniste en organiser GMB Union, Verenigd Koninkrijk) en Janneke Ronse (Voorzitter Geneeskunde voor het Volk). 

Zaterdag 9 september 17u-18u30  

Informatie en inschrijven

Panelgesprek: “Mentaal welzijn in tijden van polycrisis - Wat hebben we als samenleving écht nodig?”

De laatste jaren lijken we van de ene crisis in de andere te belanden. Die opeenstapeling zet het mentaal welzijn van de bevolking meer dan ooit onder druk, in het bijzonder bij jongeren. Psychische klachten zijn de voorbije jaren toegenomen.  

 De toename van geestelijke gezondheidsproblemen vormt een belangrijke uitdaging voor de samenleving. Onze panelleden bespreken wat we als samenleving écht nodig hebben om de tsunami aan psychische problemen te stoppen, zowel op individueel als op collectief niveau.  

Zondag 10 september 14u- 15u30 - Debattent Carré Santé 

Informatie en inschrijven

Studio Fakto : “Gezondheidszorg, een recht?” 

Stel je voor! Een gezondheidszorg die toegankelijk is voor iederéén, van de huisarts tot de specialist, van de thuiszorg tot de psycholoog… en bovendien gratis. Onmogelijk?  

Allyson Pollock is een Britse Professor in de publieke gezondheidzorg aan de Universiteit van Newcastle. Al jaren volgt ze de NHS, het nationale gezondheidszorgsysteem in Groot-Brittannië, op de voet. Dit systeem werd opgericht in 1945 met als doel gezondheidszorg voor iedereen te voorzien. Het werd een inspiratiebron voor de hele wereld. Vandaag staat het systeem onder grote druk. 

Zondag 10 september 17u-18u – Studio Fakto 

Studio Fakto - Marc Leemans en Janneke Ronse 

Als Marc Leemans op tv komt, weten rechtse politici en patrons dat hun gladde praatjes deskundig doorprikt zullen worden. Volgend jaar geeft hij de ACV-voorzittersfakkel door. Janneke Ronse, voorzitter van Geneeskunde Voor Het Volk, interviewt hem over zijn gevatte uitspraken, de belangrijkste momenten van strijd, de overwinningen, de internationale solidariteit en natuurlijk een blik op de toekomst: welke uitdagingen wachten de vakbonden? 

Zondag 10 september 16u

Apéro Santé Solidaire

Werk je of voer je campagne voor een organisatie die actief is in het domein van gezondheid? Wil je graag andere mensen ontmoeten die zich inzetten voor het recht op gezondheid of praten over campagnes, acties en nieuws? Kom dan naar de Apéro Santé Solidaire van Geneeskunde voor het Volk op ManiFiesta. 

Samen genieten van een feestelijke en gezellige sfeer, bij een drankje en lekkere hapjes bereid door een patiëntenploeg van Geneeskunde voor het Volk. 

Zondag 10 september 13u

Informatie en inschrijven

Patiëntenmoment

Doe mee met ons Solidaridanza-moment! We dansen samen een 'Limbo Energetico'. We maken een hele mooie, grote, lange 'elektrische' limbokabel waaronder we dan allemaal samen dansen op ons geweldig Geneeskunde voor het Volk-lied.

Kom testen wie de soepelste heupen heeft en help zo de energieprijzen te verlagen. Bougez, bougez! Alors on danse!

Zaterdag 9 september 14u - Carré Santé

Information en inschrijven

Delen op

Volg al het nieuws van Geneeskunde Voor Het Volk

Ontvang ons nieuws, schrijf u in op onze nieuwsbrief.
Onze partners
©2022 Geneeskunde voor het volk - Alle rechten voorbehouden
Credits
We gebruiken cookies voor operationele doeleinden, statistische analyse en om uw ervaring te personaliseren.
Cookie instellingen